Pokud toužíte po Ferrari, máte v podstatě dvě možnosti. Buď si za tučný obnos pořídíte originál, nebo vyzkoušíte některou repliku. Například tato stojí na bázi Toyoty Celica a okolí možná ani nepozná, čím ve skutečnosti jezdíte.

Replik Ferrari F430 je opravdu docela dost. Nedávno zde byla F430 s konstrukčním základem Toyoty Corolly a není tak divu, že k úpravě posloužil i sportovnější model Celica. Přední část vozu je s Ferrari téměř naprosto identická a není skoro znát, že se nejedná o originál. Překvapení nastává však až při bočním pohledu. Zde je vidět odlišná stavba obou vozů a sami můžete na fotkách zhodnotit, že celý automobil je na Ferrari neobvykle krátký. V těchto místech má totiž originál umístěn motor, kdežto u tohoto vozu zůstal motor vpředu tak, jako v klasické Celice.

Pod kapotou se tedy nachází řadový čtyřválec s objemem 1.8l s výkonem 115 koní, maximální rychlostí asi 200km/h a zrychlením z 0 na 100km/h za 10,2 sekundy. Pravda, na originál nemá, ale pokud mu dopřejete nějaké úpravy (přidání turbodmychadla apod.) lze jeho výkon ještě zvýšit.

Duch Ferrari vás ale opustí v interiéru, protože zde narazíte na téměř identický interiér jako v Toyotě Cellica, včetně loga na volantu. Zde by se tedy ještě dalo zapracovat. Největším problémem této repliky však zůstává cena. Za 45 tisíc dolarů je zkrátka drahá a to i pro nadšence těchto krasavců z Maranella. I když, kdo ví..